Without a Camera Live Event / Kamerasız Canlı Etkinlik

 















Zeyno Pekünlü and FitiSound Without A Camera Live Event 

The sound design and original track of Without a Camera was created by FitiSound based on his earlier sketches of ‘’sounds for an inexistent movie’’. FitiSound makes music by playing sequences that he programmed with a collage approach and which are reconstructed each time that they are played in a set. The making of the movie and the making of the music correlate in their approaches of sampling, reconstructing, and collage making as well as being done solely on desktop.   

Pekünlü and FitiSound create a contemporary movie experience accompanied by a live music mix in which viewers are invited to engage, participate, move their bodies, and dance. The event takes its inspiration from music compositions played over movies by live bands during the silent movie era. It also pays respect to the dozens of other soundtracks created for the original movie ‘Man with a Movie Camera’. 











Zeyno Pekünlü ve FitiSound, Kamerasız Canlı Etkinlik

Kamerasız’ın ses tasarımı ve orijinal müziği, FitiSound tarafından "var olmayan bir film için müzikler" eskizlerine dayanarak oluşturuldu. Kamerasız’ın ses tasarımı ve orijinal tema müziği FitiSound’un daha önce yaptığı “var olmayan bir film için sesler” eskizlerine dayanarak üretildi. FitiSound kolaj yaklaşımıyla programladığı ve sette her çaldığında yeniden yarattığı sekanslarla müzik yapıyor. Filmin ve müziğin yapımı örnekleme, yeniden yapılandırma ve kolaj yaklaşımlarının yanı sıra masaüstünde tasarlanmalarıyla da örtüşüyor.

Pekünlü ve FitiSound, canlı mix performansıyla izleyicileri etkileşime, katılıma, vücutlarını hareket ettirmeye ve dans etmeye davet ettikleri güncel bir film izleme deneyimi yaratıyorlar. Etkinlik ilhamını sessiz filmler döneminde orkestraların gösterimlerde canlı müzik yapmalarından alıyor. Aynı zamanda Kameralı Adam filmi için seneler boyunca üretilmiş onlarca farklı film müziğine de selam gönderiyor.